Dzisiaj podaję na obiad łososia smażonego na masełku z puree kalafiorowo ziemniaczanym i kapustą kiszoną
Może nie jest idealnie podane, ale za to jakie smaczne :-)
Łosoś smażony, kapusta kiszona z dodatkiem oleju lnianego, puree kalafiorowo-ziemniaczane
Łosoś atlantycki
Oczyścić z łusek, umyć, odsączyć na ręczniku papierowym. Posypać odrobiną soli i pieprzu, skropić sokiem z cytryny; następnie usmażyć na maśle, na wolnym ogniu z każdej strony do zarumienienia.
Puree ziemniaczano kalafiorowe
Ugotować kalafior (mały) i ziemniaki osobno w dowolnej proporcji. Zblendować lub zgnieść warzywa, zmieszać razem na gładką masę. Niewielką ilość masła roztopionego zmieszać z warzywami i doprawić dla smaku.
Surówka z kiszonej kapusty, marchewki, cebuli, oleju lnianego przyprawić solą i pieprzem.
Smacznego! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz